Tweedehands auto leasen

De mogelijkheden om als ondernemer een auto te leasen worden steeds uitgebreider. Tegenwoordig bieden steeds meer leasemaatschappijen daarom ook gebruikte auto’s aan om te leasen. Voor beginnende ondernemers kan het leasen van een tweedehands auto voordelig zijn omdat de maandlasten lager zijn dan bij het leasen van een nieuwe auto. Ook wordt je bij het leasen van een tweedehands auto als je de juiste leasevorm kiest eigenaar van het voertuig. Dit biedt veel economische voordelen. Tevens houd je voor dit lagere bedrag dezelfde voordelen die het leasen van nieuwe auto’s biedt.

Financial lease
De meest voorkomende vorm van leasen van tweedehands auto’s is financial lease. Bij financial lease hoef je niet veel te investeren om eigenaar te worden van een bedrijfsauto. Je betaalt een vast bedrag per maand gedurende de leaseperiode en als het contract afloopt blijft de auto jouw bezit. Goedkoop bedrijfsauto leasen door financial lease kan omdat je zelf zaken als verzekering en onderhoud kiest. Je bent dus niet verplicht de verzekeringsmaatschappij en de garage van de leasemaatschappij te nemen, maar kunt zelf de beste deals regelen. Bovendien kun je van voordelen als investeringsaftrek profiteren omdat de auto op de balans van je onderneming komt te staan.

Economische levensduur
Bij het leasen van een tweedehands auto is het belangrijk dat je goed op de economische levensduur van de auto let. Dit is belangrijk om de looptijd van het leasecontract te bepalen. Je wilt namelijk niet betalen voor een auto die economisch niets meer waard is. Zorg daarom dat je goed uitzoekt hoe lang de tweedehands auto die je wilt leasen nog mee kan zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als je een auto met een wat langere levensduur kiest kun je de het maandbedrag wat lager maken door de duur van het leasecontract wat langer te maken, bijvoorbeeld van twee jaar naar tweeënhalf jaar.