Hoe kun je geld besparen op inktcartridges?

Printers zijn tegenwoordig erg goedkoop, maar printerinkt is helaas wel erg duur. De printermerken verdienen namelijk niet op de verkoop van printers, maar op die van de inktcartridges en andere aftersale-producten. Natuurlijk wil je niet te veel geld uitgeven aan inktpatronen. Wij geven je wat tips om geld te besparen op inktcartridges.

Koop online

Door online inktcartridges te kopen, ben je een stuk voordeliger uit. In de winkel kost printerinkt namelijk veel meer, dan in een webshop. Dit komt, omdat een webwinkel geen winkelhuur hoeft te betalen en printerinkt veel voordeliger kan inkopen. Koop de inktcartridges dan ook online.

Vergelijk de prijzen van de aanbieders

Bestel de inkt niet direct bij de eerste webshop die je tegenkomt, maar vergelijk de prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar. De prijzen die de webshops hanteren verschillen nogal. Door de prijzen met elkaar te vergelijken, vind je snel een goede webshop die goedkope cartridges aanbiedt van een hoogwaardige kwaliteit.

Let op de acties

Heb je een printer van een bekend merk, zoals Brother, HP of Samsung? Dan kun je in de webshop vaak gebruikmaken van leuke acties. De meeste webwinkels houden vaak fijne voordeelacties, waarbij ze klooncartridges van bekende merken voor een nog lagere prijs aanbieden. Klooncartridges zijn inktcartridges van het huismerk. Zo kun je bijvoorbeeld een multipack van huismerk inktcartridges van Brother, HP of Samsung bestellen voor een zeer lage prijs.

Bestel meer en betaal geen verzendkosten

In de meeste webshops hoef je vaak geen verzendkosten te betalen als je voor €50 of meer aan producten bestelt. Dit is ook weer een besparing. Een groot voordeel van online bestellen is, dat je dit heel makkelijk kunt doen. Je hoeft er de deur niet voor uit en je inkt cartridge worden vaak al binnen 24 uur thuisbezorgd door de bezorgdienst van PostNL.